Home > General > L’FMI refreda els mercats

L’FMI refreda els mercats

16/04/2020

La nova compareixença pública del Fons Monetari Internacional alertant de la situació econòmica en què ens trobarem en escassos mesos a més dels pronòstics que l’economia mundial es contraurà un 3% han caigut com un gerro d’aigua freda als mercats borsaris. Si bé és veritat que s’havia recuperat part de la gran caiguda vista entre final de febrer i principi de març, pronòstics com el que es va conèixer ahir, en què segons l’FMI Espanya i Itàlia tindran pèrdues de prop del 8% i el 9% del PIB anual, van servir per reprendre de nou severes correccions als selectius europeus. De nou, els sectors més afectats van ser el turístic, amb aerolínies i companyies hoteleres al capdavant, seguit de la indústria i la banca. Des dels Estats Units, en plena presentació de resultats empresarials, l’efecte contagi es feia valer i les dades que s’anaven coneixent de les empreses que publicaven, especialment el sector bancari, aprofundien les caigudes a Wall Street. Les acusacions de Donald Trump a l’Organització Mundial de la Salut acusant-la de manipular les dades amb referència a la Xina tot cancel·lant-li els fons que li proporcionava, a més a més de les dades molt dèbils macroeconòmiques referents a les vendes minoristes, van acabar d’afegir més llenya al foc, fet que van aprofitar molts inversors per consolidar beneficis en aquesta vertical recuperació que s’havia viscut les últimes setmanes.

Categories: General Tags: