Home > General > Trump fa disparar a l’alça el preu del petroli

Trump fa disparar a l’alça el preu del petroli

03/04/2020

La sessió d’ahir va servir per veure lleugeres apreciacions generalitzades al Vell Continent, amb l’excepció de l’IBEX-35, que es va quedar pràcticament pla. Les dades macroeconòmiques segueixen aportant notícies negatives i per l’escenari en què ens trobem hi podrien perdurar durant un temps si no canvia radicalment la situació cap a bé. Les dades de nous aturats el mes de març respecte al mes anterior a Espanya han estat demolidores i han mostrat el pitjor augment de la història. Des dels Estats Units, tot havent arribat a superar els 90.000 casos de contagis, les dades de nous subsidis d’atur setmanal apuntaven en la mateixa línia negativa i la xifra pujava a 6,65 milions, segons el Departament de Treball dels EUA. Per la part bona, destacava la pujada vertical del preu del petroli després que Donald Trump fes una piulada en què citava que havia parlat amb un dels portaveus de l’Aràbia Saudita que havia conversat amb Vladímir Putin i que esperava que la producció de petroli es rebaixés aproximadament deu milions de barrils. Acte seguit, els preus del petroli es disparaven al voltant d’un 30%, tot impulsant a l’alça les empreses energètiques, i estiraven les borses a l’alça a tancament de la sessió europea. A l’altra banda de l’Atlàntic els selectius de Wall Street cotitzaven amb moderats avanços després de la davallada del dia anterior, que va fer restar més d’un 4%.

Categories: General Tags: