Home > General > L’abril comença amb una onada baixista

L’abril comença amb una onada baixista

02/04/2020

El nou trimestre ha començat amb lleugeres correccions en renda variable, impulsades per les dades macroeconòmiques preocupants que s’estan començant a publicar. Les dades del PMI manufacturer a l’Eurozona han resultat estar per sota del que s’esperava i encara podrien seguir empitjorant a mesura que es vagi estenent el període de confinament i la gairebé nul·la activitat econòmica. A mesura que es vagin aplanant les corbes de contagis arreu d’Europa s’anirà recuperant l’activitat econòmica i es podrà començar a avaluar amb més certesa quins són els efectes col·laterals i quan es podrà començar a recuperar la situació normal de l’economia. Des de l’altra banda de l’Atlàntic, les dades macroeconòmiques que arribaven tampoc eren positives, ja que es mostrava una lleugera contracció en l’ISM de manufactures americà, que confirmava la pitjor dada en l’última dècada, tot i que superaven les expectatives dels analistes. Per posar més llenya al foc, les nòmines d’ocupació privada es veien reduïdes i avivaven més els temors dels inversors a més a més del discurs més conservador de Donald Trump, que augurava que les dues properes setmanes serien encara més complicades. Un cop passades aquestes dues setmanes començaran les presentacions de resultats empresarials trimestrals, que podran transmetre amb més claredat quina és la situació actual del mercat. Mentrestant, el tipus de canvi eurodòlar fluctuava a nivells d’1,092 a tancament de la sessió europea, mostrant una apreciació del dòlar respecte a l’euro.

Categories: General Tags: