Home > General > Les dades macro ennuvolen l’economia

Les dades macro ennuvolen l’economia

04/04/2020

Estàvem avisats que les dades macroeconòmiques que recollissin la situació econòmica d’Europa i dels Estats Units serien molt dèbils, però tot i així sorprenen a la baixa. Per tancar la setmana, s’han conegut les dades dels PMIs de serveis i compostos a l’Eurozona a més d’individualment en els diferents països que la conformen i les dades han resultat ser molt negatives, tot i així la propera lectura de l’abril encara podria aportar dades més preocupants. Per la part americana, es donaven a conèixer les dades d’ocupació, que resultaven aportar notícies molt negatives sobre la situació als EUA, amb una davallada de 701.000 nòmines no agrícoles i un increment de l’atur del 4,4% moderadament per sobre del que s’esperava. Enmig d’aquesta tempesta de dades macroeconòmiques en caiguda lliure, destaca el ressorgiment del preu del petroli,  on el barril Brent es disparava un 12% a tancament de la sessió europea enmig de la represa de converses de la famosa tríada formada per Rússia, l’Aràbia Saudita i els Estats Units. La setmana podria servir per començar a veure dades reals d’estabilització de nous casos a Europa de Covid-19, sobretot a Espanya, després que superés Itàlia com a segon país del món amb més contagis comptabilitzats. La setmana finalitzava amb la totalitat de selectius europeus en negatiu, exceptuant l’Ibex-35, que tancava lleugerament en verd.

Categories: General Tags: