Home > General > Trimestre ‘horribilis’

Trimestre ‘horribilis’

01/04/2020

Si bé és veritat que l’any començava amb tendència alcista i seguia la inèrcia positiva viscuda durant el 2019, la crisi del coronavirus ha canviat totalment la pel·lícula i ha propiciat notòries caigudes acumulades a tancament del primer trimestre de l’any 2020. Els sectors més damnificats per aquestes fortes correccions han estat el de matèries primeres, aerolínies, hotels i la banca. Per afegir més llenya al foc, a part de la parada econòmica globalitzada degut al confinament arreu del món que ha afectat àmpliament el PIB mundial, també ha afectat negativament la guerra pel petroli que estan duent a terme tant Rússia com l’Aràbia Saudita, que ha enviat el preu del petroli a nivells de 22  dòlars el barril Brent, agreujant encara més la situació. Si més no, les correccions del voltant del 30% generalitzes vistes des de final de febrer fins a principi de març han acabat maquillant-se a final de mes, en què s’han vist jornades d’alta volatilitat que han propiciat aquesta recuperació. Mentrestant, les incerteses que romanen al mercat dificulten molt la presa de decisions i poder pronosticar propers escenaris, tot i que països altament afectats com Itàlia ja comencen a veure la llum al final del túnel pel que fa a la corba de contagis. Per la seva respectiva part, els bancs centrals d’arreu del món han encunyat fortes polítiques fiscals expansives per tal suavitzar els danys col·laterals a l’economia.

Categories: General Tags: