Home > General > Europa a l’alça, l’IBEX-35 s’encalla

Europa a l’alça, l’IBEX-35 s’encalla

31/03/2020

La tercera setmana oficial de confinament s’iniciava amb els selectius més representatius europeus lleugerament a l’alça, malgrat que l’IBEX-35 no aconseguia deixar enrere les pèrdues i finalitzava la sessió corregint prop de l’1,74%. La inestabilitat en la presa de decisions que s’està vivint al govern espanyol, juntament amb els efectes col·laterals dels tipus d’interès tan baixos en un selectiu tan ponderat amb el sector bancari, van llastar l’impuls alcista que es va viure a la resta del Vell Continent. Tot i que les dades macroeconòmiques que es van publicant no aporten bones dades, cada vegada hi ha més certesa a dins del mercat de quines seran les conseqüències per a l’economia d’aquesta parada gairebé total de l’economia, fet que celebren els inversors mentre mantenen la cautela ens els actius més arriscats. A mesura que es va globalitzant el contagi del virus arreu del món, noves mesures més estrictes es van coneixent com, per exemple, el canvi d’opinió que ha tingut el president del Estats Units, Donald Trump, que ha decidit allargar el temps de confinament fins a final d’abril, tot desdient-se de les seves paraules, en què afirmava que a mitjan abril ja es reprendria l’activitat per tal de no danyar tant l’economia. Entretant, destaca la davallada del preu del petroli i el barril Brent cotitza a nivells propers a 22 dòlars enmig de la guerra de producció entre Rússia i l’Aràbia Saudita.

Categories: General Tags: