Home > General > Pànic als mercats pel coronavirus

Pànic als mercats pel coronavirus

07/03/2020

Jornada de pànic als mercats. Una por global en totes les zones geogràfiques i en tots els sectors de l’economia. La baixada de Wall Street de dijous a divendres va contagiar els mercats europeus, que d’entrada s’enfonsaven més d’un 3% i que van continuar amb aquesta tendència durant tota la jornada d’ahir divendres. L’obertura dels parquets nord-americans no feia més que animar les vendes i col·locar els mercats en vermell. El coronavirus tapava qualsevol bona notícia que sorgia. D’aquesta manera, a l’inici de la sessió de Wall Street, es publicaven unes bones dades del mercat laboral dels Estats Units, que eren apartades de la vista dels inversors i el mercat no les tenia en compte a l’hora d’amainar les caigudes. Tanquem una de les pitjors setmanes de mercats en mesos. L’evolució del coronavirus i del nombre d’infectats serà clau en l’evolució dels mercats durant aquest mes de març. Per la seva banda, el dòlar continuava perdent posicions respecte a les principals divises i cotitzava per sobre del nivell de 1,13 davant l’euro. En consonància amb el feeling del mercat, el bo americà a 10 anys, referència de la renda fixa americana, continuava batent nivells històrics i ja cotitzava per sota del 0,85% de rendiment, una dada sorprenent tenint en compte que a principis d’aquest any tocava gairebé el 2%. Al seu torn, el bo alemany a 10 anys ja vorejava el -0,7%. Amb aquest panorama, només us podem desitjar bon cap de setmana!

Categories: General Tags: