Home > General > La FED rebaixa els tipus 50 pb per sorpresa

La FED rebaixa els tipus 50 pb per sorpresa

10/03/2020

La Reserva Federal dels Estats Units, el Banc Central del país, decideix, per sorpresa, rebaixar els tipus de referència cinquanta punts bàsics a causa de l’efecte del coronavirus. Aquesta notícia agafa els inversors d’arreu del món amb la mirada atenta sobre els mercats cotitzats, ja que s’anuncia en un moment que tant les borses europees, Gran Bretanya com els mercats americans, estaven oberts. En el moment de l’anunci tots els selectius cotitzaven en verd, la qual cosa va provocar que el verd dels mercats es convertís més florescent per després desinflar-se i retornar als nivells que cotitzava al llarg del dia. D’aquesta manera, els tipus d’interès de referència nord-americans baixaven al rang d’entre l’1 i l’1,25 per cent. Segons l’entitat monetària, els fonamentals de l’economia nord-americana segueixen sent forts però el coronavirus continua plantejant riscs en l’evolució de l’activitat de l’economia. Un dels efectes immediats de la decisió va ser la cotització del dòlar, que es desplomava i marcava mínims respecte a l’euro, arribant a veure l’encreuament de les dos divises a l’1,1212. Un dels valors que recollia el furor de les pujades era el més llastat durant aquestes últimes sessions, IAG, que se situava per sobre dels 5,3 euros mentre que  a Telefónica no li feia ni fred ni calor i cotitzava la notícia en vermell.

Categories: General Tags: