Home > General > Els mercats, en vermell

Els mercats, en vermell

06/03/2020

Semblava que la tempesta s’havia calmat, però no ha estat així. L’alegria als mercats ha durat poc. Amb les pujades dels mercats de la nit del dimecres a dijous als Estats Units, Europa iniciava la sessió d’ahir amb pujades, però van desaparèixer ràpidament. L’acció de la baixada de tipus de 50 punts bàsics per part de la Fed injectava pressió a la resta dels bancs centrals d’arreu del món, els principals el Banc Central Europeu, Bank of England i el Banc de Canadà. La realitat era que la cintura que tenia la Fed per rebaixar els tipus, els quals han arribat a rang de referència d’1%-1,25%, no la tenen la resta dels bancs centrals, en especial el BCE. A més a més, el consens dels diferents governadors per arribar a la decisió d’abaixar els tipus és molt més heterogeni a Europa que no pas als Estats Units. Tot i això, el Banc de Canadà va acabar rebaixant els tipus. D’altra banda, el Treasury a 10 anys cotitzava per primera vegada a la seva història per sota de l’1%, la qual cosa indica que les perspectives són que la Fed rebaixi els tipus dues vegades més durant aquest any, una de les quals a la pròxima reunió del Banc Central el 18 de març vinent. Mentrestant, el dòlar tornava a perdre posicions respecte a l’euro i tocava el nivell d’1,12.

Categories: General Tags: