Home > General > Els mercats de valors respiren

Els mercats de valors respiren

05/03/2020

Solen dir que després de la tempesta ve la calma… i sembla que als mercats europeus ha arribat. La pregunta és: fins quan durarà? L’afectació que està tenint el coronavirus sobre l’economia real i els ànims dels inversors són impredictibles, així com ho és fins on arribarà el nivell de contagi. El que sabem és que constantment els titulars dels principals mitjans de comunicació ens informen de nous casos, tot i que la part positiva és que a la Xina sembla que el nombre de contagiats va disminuint. Els mercats cotitzen amb volatilitat les notícies que ens van proporcionant els diferents actors de l’economia mundial i així ho van fer el dimarts passat amb l’anunci de la rebaixa de 50 punts bàsics en els tipus de referència de la Fed dels EUA. La reacció més immediata va ser un rebot important dels mercats globals, per després anar desinflant-se i fins i tot tancar amb caigudes importants als selectius de Wall Street. D’aquesta manera, Europa despertava amb el vermell imposat i s’aconseguia recuperar al llarg de la jornada per acabar tancant amb pujades superiors a l’1%. El selectiu espanyol aconseguia superar els 8.900 punts. D’altra banda, es mirava amb lupa qualsevol resposta de la resta dels bancs centrals a l’actuació de la Fed. Per la seva banda, el dòlar aconseguia recuperar posicions respecte de l’euro, cotitzant l’encreuament a 1,1131, i l’or sumava posicions, a 1.643,52 dòlars l’unça.

Categories: General Tags: