Home > General > La FED rebaixa els tipus 50 pb per sorpresa

La FED rebaixa els tipus 50 pb per sorpresa

04/03/2020

La Reserva Federal dels Estats Units, el Banc Central del país, decideix, per sorpresa, rebaixar els tipus de referència 50 punts bàsics per l’efecte del coronavirus. Aquesta notícia agafa els inversors d’arreu del món amb la mirada atenta sobre els mercats cotitzats, ja que s’anuncia en un moment on tant les borses europees, Gran Bretanya com els mercats americans estaven oberts. En el moment de l’anunci tots els selectius cotitzaven en verd, la qual cosa va provocar que el verd dels mercats passés a ser més fluorescent per després desinflar-se i retornar als nivells que cotitzava al llarg del dia. D’aquesta manera, els tipus d’interès de referència nord-americans baixaven al rang d’entre l’1% i l’1,25%. Segons l’entitat monetària, els fonamentals de l’economia nord-americana segueixen sent forts però el coronavirus continua plantejant riscos en l’evolució de l’activitat de l’economia. Un dels efectes immediats de la decisió va ser la cotització del dòlar, que es desplomava i marcava mínims respecte a l’euro, i en què es va arribar a veure l’encreuament de les dues divises a l’1,1212. Un dels valors que recollia el furor de les pujades era el més llastrat durant aquestes últimes sessions, IAG, que se situava per sobre dels 5,3 euros mentre que  a Telefónica no li feia ni fred ni calor i cotitzava la notícia en vermell.

Categories: General Tags: