Home > General > Els selectius europeus prenen aire de nou

Els selectius europeus prenen aire de nou

27/02/2020

Els mercats del vell continent frenen la sagnia vista els últims dos dies, amb caigudes acumulades de prop del 6%, a mesura que es van coneixent nous casos del coronavirus a Europa i el temor sobre la salut va augmentant. La jornada d’ahir començava amb lleugeres caigudes que a mesura que avançava el dia anaven recuperant terreny enmig d’una severa volatilitat en què tots els selectius més representatius van acabar tancant en positiu, amb l’excepció del DAX alemany. Destacava positivament l’apreciació de l’IBEX-35 (0,70%) i la del FTSE MIB italià, que en aquest cas pujava un 1,44%. Al l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius de Wall Street obrien lleugerament a l’alça i també frenaven la correcció que estaven vivint des de divendres en nivells màxims històrics. De moment, l’última compareixença dels portaveus de la Fed americana han desmentit que hi hagi canvis en la política monetària, ja que no veuen suficients motius per fer-ho tot i que el mercat ja comença a descomptar més d’una baixada si segueixen agreujant-se les dades de creixement econòmic als Estats Units. Pel que fa al tipus de canvi eurodòlar, es va viure una apreciació de l’euro respecte al dòlar, en què es va arribar als nivells d’1,089 a tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: