Home > General > Correcció enmig de la propagació del coronavirus per Europa

Correcció enmig de la propagació del coronavirus per Europa

26/02/2020

Els nous casos arreu d’Europa han acabat d’alertar els inversors, que a més dels temes de salut comencen a preocupar-se per les afectacions que tindran les empreses que han vist dificultada la seva activitat diària com a dany col·lateral de l’aïllament. Cal recordar que des que es van conèixer els primers casos a la Xina, més en concret a la ciutat de Wuhan, els selectius mundials van corregir molt poc, amb caigudes que no superaven el 3%, exceptuant els països asiàtics, que en escassos dies deixaven enrere i servien per agafar impuls cap a noves revaloracions. Casualitat o no, les correccions han arribat en uns nivells màxims històrics de cotització en els selectius de Wall Street i en alguns selectius europeus, impulsats per la falsa confiança de l’any passat, on es van veure severes revaloracions arreu del món. Per avaluar realment la situació econòmica actual s’haurà de conèixer si el Banc Central Europeu, amb Christine Lagarde al capdavant, i la Fed americana, amb Jerome Powell com a portaveu, prenen alguna mesura monetària per minvar els efectes negatius que estan patint les empreses més vinculades a l’economia xinesa. Mentrestant, els selectius europeus continuaven la segona jornada consecutiva amb meridianes correccions on s’esborraven la totalitat de rendiments positius acumulats que es veien fa escassament una setmana.

Categories: General Tags: