Home > General > Els mercats segueixen en plena correcció

Els mercats segueixen en plena correcció

28/02/2020

Els temors sobre els efectes en l’economia del coronavirus segueixen afectant àmpliament els selectius del Vell Continent. Les correccions ja acumulen nivells superiors al 10% en tan sols una setmana, fet que està aportant molta volatilitat i tornen a aparèixer els fantasmes de la recessió, que tan van afectar el 2018. A Europa, els mercats corregien entre un 2,5% i un 3,75%, posant en context el fort impuls alcista del qual es venia l’any passat, amb apreciacions superiors al 20% en diversos selectius. Les presentacions de resultats empresarials a l’Eurozona estan quedant en segon pla, esquitxades pel mal momentum de mercat, que les està castigant per l’efecte contagi. Mentrestant, des dels Estats Units s’anunciava un nou profit warning d’una de les empreses amb més capitalització borsària, Microsoft, que reiterava que no podria complir els objectius que tenia planejats per al nou any. És molt possible que més empreses representatives anunciïn els propers dies retallades en els seus objectius, sobretot les que més vinculació tinguin amb la Xina. Mentre s’anuncien nous casos de coronavirus als Estats Units, Trump surt a escena per rebaixar temors tot afirmant que no tindrà els efectes nocius que s’han viscut a l’Àsia.

Categories: General Tags: