Home > General > Lleugeres correccions als selectius europeus

Lleugeres correccions als selectius europeus

24/01/2020

Dimecres es va veure marcat per les caigudes dels mercats mentre els principals líders mundials seguien debatent la situació econòmica global al Fòrum Econòmic Mundial. L’atenció passava a centrar-se en les contínues amenaces del president Donald Trump al sector de l’automòbil europeu. Trump amenaça d’imposar aranzels del 25% a tots els vehicles europeus. Els fabricants del sector patien caigudes que de mitjana se situaven al voltant del 2%. D’altra banda, a nivell macroeconòmic, el BCE va deixar intactes els tipus d’interès al 0%, tal com esperava el consens. No obstant això, la presidenta del BCE, Christine Lagarde, va fer unes declaracions en què va deixar molt clar que els tipus d’interès no pujaran fins que les perspectives d’inflació no se situïn a nivells propers al 2%. A més, Lagarde va anunciar que el Consell de Govern del BCE havia iniciat la revisió de l’estratègia de la política monetària de l’entitat. Els mercats europeus vivien la sessió tenyida de color vermell amb pèrdues que se situaven al voltant de l’1%. A l’altra banda de l’Atlàntic, els parquets americans replicaven la reacció dels seus homòlegs europeus i al finalitzar la sessió europea patien caigudes properes al mig punt percentual. Pel que fa al petroli, ahir coneixíem els inventaris del cru dels EUA, per sobre de l’esperat pel consens. Per consegüent, els preus del petroli queien amb força i el barril de Brent i el cru WTi se situaven a nivells de 61,95 $ i 55,53 $, respectivament.

Categories: General Tags: