Home > General > Les dades macroeconòmiques europees impulsen els mercats

Les dades macroeconòmiques europees impulsen els mercats

25/01/2020

La setmana s’acomiadava amb guanys a les borses d’arreu d’Europa després d’una setmana bastant moguda. A més, ahir es posava punt final al Fòrum Econòmic Mundial, on durant quatre dies els principals líders mundials debatien sobre la situació econòmica global i dels reptes, sobretot ambientals, que esperen per als propers anys. Els principals organismes econòmics coincidien en la sessió de clausura que el 2020 seria millor que el 2019, fonamentalment per la rebaixa de les tensions comercials entre els Estats Units i la Xina i pel resultat de les eleccions britàniques. Tanmateix, les tensions entre Estats Units i la Unió Europea per la taxa digital s’han vist rebaixades en les darreres hores en posposar l’aplicació de la nova taxa. A nivell macroeconòmic, durant el dia de divendres coneixíem els indicadors PMI manufacturers del mes de gener de diversos països, amb resultats positius i per sobre de les expectatives dels analistes. No obstant, el PMI manufacturer dels Estats Units no registrava un bon resultat, ja que es va situar per sota de l’esperat pel consens. Els mercats europeus reaccionaven amb pujades que rondaven el punt percentual i recuperaven part del perdut durant la setmana. L’IBEX-35 era el col·lectiu que menys s’apreciava i aconseguia tancar al voltant dels 9.600 punts.  Al tancament de la sessió europea els principals índexs americans cotitzaven amb lleugeres pèrdues.

Categories: General Tags: