Home > General > Trump amenaça de nou la Unió Europea

Trump amenaça de nou la Unió Europea

23/01/2020

Dimecres es presentava com un dia complicat i amb una mica d’incertesa. Després de superar les alarmes pel coronavirus de la Xina, els mercats europeus obrien a l’alça seguint el moviment dels índexs asiàtics, que acabaven la sessió positivament. No obstant, els parquets europeus es van capgirar a mitja sessió degut a les paraules d’amenaça del president dels Estats Units. Donald Trump amenaçava d’imposar alts aranzels al sector de l’automòbil si no s’arribava a un acord comercial amb la Unió Europea. Tanmateix, a Itàlia tornava la incertesa política després que el líder del partit polític Moviment 5 Estrelles abandonés el partit en vigílies d’uns mals resultats municipals que es duran a terme diumenge que ve. Tot plegat feia que els mercats europeus acabessin la sessió a la baixa amb pèrdues que se situaven prop del mig punt percentual. L’Ibex-35 perdia els 9.600 punts bàsics en la que era la seva tercera sessió consecutiva de caigudes. A l’altra banda de l’Atlàntic, obteníem algunes xifres macroeconòmiques rellevants. D’una banda, el Banc Central del Canadà no realitzava cap moviment dels tipus d’interès, que es mantenien a 1,75 per cent. D’altra banda, des dels Estats Units coneixíem la dada de vendes d’habitatges de segona mà del mes de desembre. La xifra publicada era positiva i superava les expectatives del consens. Així doncs, els mercats americans cotitzaven a l’alça amb el Nasdaq liderant les pujades i fent cas omís als rendiments negatius d’Europa.

Categories: General Tags: