Home > General > Primer dia de presentacions amb dues cares molt diferents

Primer dia de presentacions amb dues cares molt diferents

15/01/2020

Ahir el sector financer americà donava el tret de sortida de les presentacions de resultats de les empreses dels Estats Units. JP Morgan s’encarregava de fer la primera publicació, que superava totes les expectatives i guanyava un 23% més. A l’altra cara de la moneda hi ha Wells Fargo, que  registrava una baixada de beneficis del 55%. Així doncs, la primera jornada de presentacions de resultats augurava unes publicacions més irregulars del que s’esperava. A nivell macroeconòmic, durant el dimarts coneixíem la dada de l’IPC subjacent anual dels Estats Units, que se situava a nivells de 0,1%, per sota de l’esperat pels analistes. A més a més, Yves Mersch, membre del consell de govern del BCE, durant una conferència a Frankfurt afirmava que els estímuls per part del BCE han sigut positius i bon fruit d’això eren l’estabilització del creixement i la inflació després de dures caigudes durant l’any passat. Els mercats cotitzaven mixtos bona part de la sessió europea amb el FTSE100 britànic com a líder en les pujades de dimarts. No obstant, a poca estona de l’obertura de Wall Street, tots els col·lectius europeus, a excepció de l’índex britànic, registraven variacions negatives i tancaven la sessió amb pèrdues que en cap cas superaven el mig punt percentual. A l’altra banda de l’Atlàntic, el Dow Jones es mantenia en verd, i va registrar novament màxims històrics.

Categories: General Tags: