Home > General > Europa es queda enrere dels EUA, on Wall Street segueix batent rècords

Europa es queda enrere dels EUA, on Wall Street segueix batent rècords

16/01/2020

Dia complicat per al president nord-americà, Donald Trump, que per una banda firmava la primera fase de l’acord comercial amb la Xina i, d’altra banda, seia com a acusat en el judici polític al Senat dels Estats Units, acusat d’abús de poder i obstrucció. A nivell macroeconòmic ahir coneixíem les de Producció Industrial i la Balança comercial de la Zona Euro, ambdues xifres estaven lleugerament per sota de l’estimat i provocaven que els índexs europeus tornessin a registrar caigudes durant la sessió. El FTSE MIB italià liderava les caigudes a l’Eurozona mentre que el FTSE 100 britànic aconseguia mantenir-se positiu. A l’altra banda de l’Atlàntic, la temporada de publicacions de resultats tenia com a protagonistes els bancs Goldman Sachs, BlackRock i Bank of America. La presentació de resultats, lligat amb les bones notícies geopolítiques, impulsaven els mercats americans cap a màxims històrics amb guanys al voltant del mig punt percentual en finalitzar la sessió europea. Pel que fa al petroli, ahir coneixíem els inventaris de petroli cru dels Estats Units, amb una rebaixa superior de l’esperat per als analistes. Això provocava que el barril de Brent i el cru WTI recuperessin part de la caiguda que havien sofert minuts abans de la publicació de la dada. El tipus de canvi eurodòlar se situava a nivells d’1,1155 a tancament de mercats a la Zona Euro.

Categories: General Tags: