Home > General > Els índexs dels EUA, nominats per encapçalar els increments

Els índexs dels EUA, nominats per encapçalar els increments

14/01/2020

Les dades macroeconòmiques d’ahir eren escasses i la geopolítica era l’encarregada d’influenciar en el transcurs de la sessió dels mercats. D’una banda, coneixíem la dada del PIB anual britànic, que situava el creixement del Regne Unit en el 0,6%, lleugerament per sota de les últimes xifres. D’altra banda, en l’àmbit geopolític, ahir es formalitzava el govern espanyol amb el traspàs de les carteres ministerials. Pedro Sánchez completava així el seu equip de govern i donava pas a una legislatura que promet ser complicada. Tanmateix, les tensions a l’Iran es van incrementar durant el cap de setmana després que el govern iranià admetés que l’accident aeri va estar causat per un míssil iranià. Les protestes al país de l’Orient Mitjà van ser respostes pel règim amb actuacions de les autoritats. Per finalitzar, la delegació xinesa va iniciar ahir el primer dia d’expedició per terres nord-americanes amb l’objectiu de signar la primera fase de l’acord comercial, que s’espera que es dugui a terme demà. Els mercats europeus obrien la setmana cotitzant a la baixa amb l’excepció del FTSE-100 britànic, que era l’únic col·lectiu que es mantenia positiu en finalitzar la sessió. Als Estats Units els principals parquets obrien a l’alça, batent una altra vegada els màxims històrics de la setmana passada i distanciant-se, encara més, dels rendiments de l’any en curs en comparació amb els seus homòlegs europeus.

Categories: General Tags: