Home > General > Inici d’any positiu amb renovades incerteses

Inici d’any positiu amb renovades incerteses

11/01/2020

Divendres posava punt final a una setmana intensa en què els mercats s’han bellugat força però finalment la tranquil·litat i el seny s’han imposat. Durant la sessió de divendres, les tensions entre els Estats Units i l’Iran ja no eren tan significatives per als mercats i l’atenció se centrava en la publicació de dades macroeconòmiques als Estats Units i en la confirmació de l’expedició xinesa per firmar la primera fase de l’acord comercial que tindrà lloc durant la setmana vinent. Pel que fa a les dades macroeconòmiques, ahir coneixíem la taxa d’atur dels Estats Units. La xifra mostrava una desacceleració del creixement de llocs de treball durant el mes de desembre però continuava mostrant una taxa d’atur molt positiva, del 3,5%. Pel que fa als mercats, a Europa els principals índexs obrien en positiu però al final de la sessió les paraules de Pompeo, secretari d’Estat dels Estats Units, feien que els mercats es giressin i acabessin la sessió amb lleugeres pèrdues. Només l’FTSE MIB italià es mantenia en positiu amb un guany de +0,02%. Als Estats Units, els mercats obrien mixtes amb el Dow Jones cotitzant a la baixa. Al finalitzar la sessió europea, el Nasdaq i l’S&P500 es mantenien positius amb uns guanys de 15 pbs i 4 pbs, respectivament. Pel que fa al petroli, tant el barril de Brent com el cru WTI registraven lleugeres pèrdues que els situaven a nivells de 65,35 $ i 59,33 $, respectivament, al finalitzar la sessió a la zona euro.

Categories: General Tags: