Home > General > Els mercats reaccionen positivament a Trump

Els mercats reaccionen positivament a Trump

10/01/2020

Els temors per una guerra entre els Estats Units i l’Iran es van veure força reduïts ahir a causa de les paraules tranquil·litzadores de Donald Trump. El president nord-americà va fer unes declaracions des de la Casa Blanca en què va anunciar noves sancions al país de l’Orient Mitjà, però en el seu discurs no mencionava cap actuació ni resposta militar. Des de l’Iran també asseguraven que les seves intencions en atacar dues bases militars americanes no eren iniciar una guerra, ja que van avisar de l’atac i es va dur a terme durant unes hores en les quals els soldats americans dormien i no estaven a les instal·lacions afectades. Així doncs, els dos països fan un pas enrere en l’escalada de tensions, de la qual de ben segur sentirem a parlar durant el transcurs d’aquest any. Pel que fa al conflicte comercial entre els Estats Units i la Xina, des del país asiàtic confirmaven que durant la setmana vinent una delegació del govern xinès es desplaçarà a Washington per firmar la primera fase de l’acord comercial. Els mercats reaccionaven positivament a aquestes notícies i els mercats europeus cotitzaven en positiu registrant guanys que en el cas del DAX alemany superava el punt percentual. No obstant això,    l’IBEX-35 tancava lleugerament a la baixa i començava a ampliar el diferencial de rendiments anuals amb els seus homòlegs europeus. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats obrien en positiu amb el Nasdaq liderant les pujades i registrant nous màxims històrics. El tipus de canvi eurodòlar registrava nivells d’1,1105 a tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: