Home > General > El conflicte entre els EUA i l’Iran, protagonista d’una jornada intensa

El conflicte entre els EUA i l’Iran, protagonista d’una jornada intensa

09/01/2020

Nova escalada de tensió entre els Estats Units i l’Iran després que el país de l’Orient Mitjà protagonitzés una ofensiva durant la matinada d’ahir contra dues bases nord-americanes en sòl iraquià. Aquest atac va ser la resposta de l’Iran a la mort d’un dels seus generals més importants, Qasem Soleimani. Per la seva part, Donald Trump va publicar a les xarxes socials que tot seguia “correctament”. A tot això, els mercats no sabien ben bé com reaccionar. A l’Àsia, els mercats sofrien caigudes superiors al punt percentual. D’altra banda, a l’Eurozona els mercats obrien amb caigudes però a mesura que avançava la sessió registraven guanys. El DAX alemany i el FSTE MIB italià lideraven les pujades dels col·lectius europeus, amb el 0,71% i el 0,45%, respectivament. A l’altra banda de l’Atlàntic, els parquets americans obrien a  l’alça en espera de les declaracions del president nord-americà, Donald Trump, en resposta a l’atac de la matinada de dimecres. Les pujades també responien a les bones xifres macroeconòmiques dels Estats Units, que registraven una dada de canvi d’ocupació no agrícola que millorava les expectatives dels analistes. Pel que fa al petroli, el barril de Brent i el cru WTI sofrien una jornada intensa en què obrien amb guanys superiors al 3%, però en finalitzar la sessió europea registraven pèrdues superiors al 4%, situant-los a nivells de 65,59 i 60,09 dòlars, respectivament.

Categories: General Tags: