Home > General > Pedro Sánchez, nou president del govern d’Espanya

Pedro Sánchez, nou president del govern d’Espanya

08/01/2020

Posàvem el punt final a les festivitats de Nadal i Reis per donar pas a la normalitat dels mercats, tornar a volums habituals i els estira-i-arronsa en l’àmbit geopolític amb un protagonista ja habitual, Donald Trump. Aquest mateix està en el focus de totes les mirades per l’atac mortal de la setmana passada contra un alt dirigent militar iranià. Les tensions entre ambdós països havien anat escalant els darrers mesos després que el maig del 2018 el president nord-americà trenqués l’acord nuclear que havien establert els dos països, conjuntament amb altres països d’arreu. No obstant això, les darreres hores la situació semblava que es tranquil·litzés i els mercats respiraven una mica. Així doncs, durant la sessió d’ahir els mercats europeus cotitzaven mixtos, amb un IBEX-35 que liderava les caigudes i perdia els 9.600 punts bàsics. El col·lectiu espanyol retrocedia degut a la investidura de Pedro Sánchez, que gràcies a una coalició podrà formar govern. A l’altra banda de l’Atlàntic els mercats americans obrien mixtos, amb el Nasdaq cotitzant en positiu. Tot i l’inici accidentat els mercats rebotaven i a tancament dels mercats europeus l’S&P-500 i el Dow Jones recuperaven part d’allò perdut a l’obertura. Pel que fa al petroli, després que la setmana passada tant el barril de Brent com el cru WTI registressin pujades superiors al 3%, durant la sessió d’ahir perdien més d’un punt percentual, situant-se a 68,104 i 62,53 dòlars, respectivament.

Categories: General Tags: