Home > General > ‘Brexit week’

‘Brexit week’

16/10/2019

Entrem a la setmana clau per al desenvolupament del Brexit. A hores d’ara, segons cita Bloomberg, els negociadors britànics i la Unió Europea estan tancant l’esborrany que haurà d’esdevenir una proposta ferma per tal d’arribar a un acord de sortida. Aquestes notícies van ser descomptades positivament als mercats, on els selectius més representatius del Vell Continent van tancar amb avenços superiors a l’1%. L’únic selectiu que es va quedar en territori negatiu va ser el FTSE-100, que tancava en -0,03%, pràcticament pla. Acte seguit, la lliura esterlina s’apreciava ràpidament respecte a l’euro. Tot i que encara és aviat pronosticar si hi haurà una sortida del Regne Unit de la Unió Europea a final d’octubre, sembla cada vegada més possible aquesta casuística. Mentrestant, a l’altra banda de l’Atlàntic, es filtraven notícies procedents de la Xina respecte a les negociacions comercials, que auguraven que el miniacord en fase 1 es podria signar a final del mes vinent. A més a més, destaca la nova temporada de presentació de resultats, en què actius molt representatius de l’S&P-500 ja han publicat i la lectura general ha estat millor del que s’esperava, fet que es representava als mercats de Wall Street amb apreciacions considerables. El tipus de canvi eurodòlar se situava a nivells d’1,1020, sense gaires alteracions respecte del dia anterior.

Categories: General Tags: