Home > General > Els selectius europeus digereixen les negociacions comercials

Els selectius europeus digereixen les negociacions comercials

15/10/2019

Un cop finalitzada la nova represa de negociacions comercials entre els Estats Units i la Xina, el que ha quedat ben clar és que aquestes disputes només tenen una cosa en comú, que són les pèrdues milionàries que s’ocasionaran, segons el Fons Monetari Internacional, de fins a 700.000 milions de dòlars sobre la producció econòmica mundial en cas de no arribar a un acord. La famosa fase 1 de l’acord al qual van arribar ambdues parts divendres passat ha aconseguit suspendre indefinidament els aranzels a productes d’importació xinesos que s’havien d’aplicar el 15 d’octubre, a canvi de la compra de milions de dòlars en productes agrícoles americans. Tot i que les novetats semblaven molt positives, sembla que ambdues posicions encara estan a una distància meridianament gran per tirar coets, per tant, la incertesa romandrà als mercats fins que arribin novetats. El focus dels inversors de Wall Street deixa en un segon pla les negociacions comercials, un factor més exogen, per centrar-se en la publicació de resultats trimestrals de les companyies americanes. La sessió als selectius del Vell Continent va tenir una tendència baixista durant tota la jornada, després de l’eufòria viscuda divendres passat. El tipus de canvi eurodòlar se situava a nivells d’1,1026 al tancament de la sessió europea, sense mostrar destacats canvis respecte de l’anterior sessió.

Categories: General Tags: