Home > General > Donald Trump encoratja els mercats

Donald Trump encoratja els mercats

12/10/2019

A l’inici de la sessió americana el president dels EUA ha tuitejat sobre les negociacions que s’estan duent a terme amb els portaveus xinesos a Washington i n’ha destacat la bona sintonia amb què s’està negociant. Ha mencionat que l’ambient és semblant als vells temps, fent menció als pactes que s’estaven preparant per signar a principis de l’any 2019 i que es van acabar trencant tot desencadenant una onada d’aranzels continuada sobre productes d’origen xinès. A més a més ha afegit que tan aviat com el pacte estigui totalment acordat per ambdues parts, es signarà  ràpidament sense haver de passar per llargs i complexos congressos d’aprovació. A part de la temàtica de la guerra comercial, que a curt termini és la que més volatilitat pot aportar als mercats, la setmana vinent comencen les publicacions de resultats empresarials de les companyies americanes i el focus per als inversors tornarà a centrar-se en la microeconomia. En clau europea, la setmana vinent serà clau per al desenvolupament del Brexit, i se sabrà si hi ha acord o no entre la Comissió Europea i el Regne Unit, on el Brexit amb acord ha anat guanyant possibilitats a mesura que s’apropa la data clau degut a l’apropament de postures. Pel que fa a la commodity del petroli, destaca la volatilitat que torna a veure’s als mercats arran de l’atac que han sofert uns petrolers iranians.

Categories: General Tags: