Home > General > Comença la reunió entre la Xina i els EUA

Comença la reunió entre la Xina i els EUA

11/10/2019

Els representants comercials de les dues superpotències econòmiques mundials reprenen les negociacions en territori americà per tal d’intentar arribar a algun acord. Donalt Trump va animar els selectius de Wall Street amb els seus tuits informant que el país asiàtic està disposat a arribar a un acord i va qüestionar als seus seguidors si ell ho estaria. La prioritat d’aquesta reunió és anul·lar la propera apujada d’aranzels a productes xinesos prevista per al 15 d’octubre, i es podrien apropar postures si Xi Jinping estigués disposat a fer noves compres de productes agrícoles, a més d’incloure alguns pactes respecte a les divises amb les quals comercialitzen des de l’Orient. Com és sabut, un dels reiterats atacs de Trump ha estat la debilitat de les divises xineses respecte al dòlar, que segons ell ha perjudicat en gran manera les exportacions americanes i ha propiciat el dèficit en la balança comercial americana. Els selectius del Vell Continent van rebre amb els braços oberts l’inici d’aquestes reunions i exceptuant el FTSE-100, enmig de la problemàtica del Brexit, la resta de mercats es van apreciar per sobre del mig punt percentual, arribant a nivells d’1,25% en el cas de l’IBEX-35 o un 1,27% en el cas del CAC-40 francès. A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius de Wall Street iniciaven amb tendència positiva a tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: