Home > General > Joc de cartes

Joc de cartes

10/10/2019

La guerra comercial entre els Estats Units i la Xina s’ha convertit en un joc de cartes, un d’aquells que s’allarga i sembla no acabar-se per mirar de trobar un clar guanyador. De nou, a les portes de la represa de les reunions que començaran el 10 d’octubre a Washington, es filtren notícies des del país asiàtic en què la Xina estaria disposada a comprar més productes agrícoles provinents dels EUA en cas que la seva contrapartida americana no apliqués nous aranzels i revisés certes prohibicions a empreses xineses. Per altra banda, la publicació de les actes de l’última reunió de la Fed, que s’ha mostrat molt activa per tal d’evitar la crisi de liquiditat que s’estava donant als EUA, ha tornat a donar motius de confiança als inversors en veure la seva implicació per tal d’impulsar de nou l’economia americana. Ambdues notícies, a més de les novetats en la compareixença de Jean-Claude Juncker, que no donava per tancada les negociacions amb Boris Johnson pel Brexit, afectaven positivament els mercats de renda variable europea, que van tancar en la seva totalitat amb beneficis. A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius de Wall Street iniciaven la sessió amb pujades encoratjats per les notícies publicades en espera de la nova ronda de negociacions comercials. Mentrestant, el tipus de canvi eurodòlar se situa a nivells d’1,097.

Categories: General Tags: