Home > General > Boris Johnson juga les seves cartes

Boris Johnson juga les seves cartes

03/10/2019

En plena correcció de mercats europeus, Boris Johnson, primer ministre britànic, no ha ajudat a tallar la sagnia amb la nova proposta del Brexit de cara a la nova data clau del 31 d’octubre. La nova proposta de Johnson sembla ser lleugerament més laxa que les últimes proposicions iniciades pel portaveu britànic, tot i que la relació especial que menciona entre Irlanda del Nord i la Unió Europea sembla un plantejament a dia d’avui utòpic per als polítics que estan enmig de les negociacions per a la sortida d’Europa. A més a més, proposa no haver d’interposar barreres físiques entre la frontera d’Irlanda i Irlanda del Nord. El to desafiant del discurs de Johnson deixa la pilota als representats de la Unió Europea, enmig de les amenaces del premier britànic, que deixa entreveure que si no accepten la nova proposta hauran d’executar un Brexit dur. Les dades dels PMI fluixos a la zona europea, agreujats per la davallada del PMI de l’ISM als Estats Units, han alertat de nou els inversors, que consoliden els beneficis assolits al setembre, un dels millors mesos de l’any per a la renda variable després de les correccions de l’agost. Els selectius europeus més representatius van finalitzar la sessió amb davallades superiors al 2,50%, arribant al -3,23% en cas del FTSE-100 britànic. L’obertura de Wall Street, seguint la tendència europea, es tenyia de vermell en espera d’algun factor positiu que talli la caiguda.

Categories: General Tags: