Home > General > El president de la Comissió Europea respon a Johnson

El president de la Comissió Europea respon a Johnson

04/10/2019

Jean-Claude Juncker, actual president de la CE, ha valorat positivament el pas endavant que feia Boris Johnson en presentar una nova proposta per arribar a un Brexit amb acord amb la Unió Europea de cara a la data clau del 31 d’octubre. La proposta de Johnson cedeix respecte a les pretensions que tenia en les últimes compareixences públiques, però encara queda bastant lluny de l’alineació d’interessos que demana la part europea. La pilota ara mateix és sobre la teulada de la Comissió Europea, on properament hauran de donar una resposta al portaveu britànic per tal de saber si abans de la propera reunió de la CE, que serà a mitjan octubre, hi ha una proposta en ferm que pugui apropar ambdues posicions. Pel que fa als mercats europeus, la majoria de selectius van aconseguir tallar la correcció, tancant en to mixt, que van viure aquests dos últims dies amb els temors agreujats pels fluixos PMI manufacturers al Vell Continent. Pel que fa a la publicació del PMI del sector serveis als EUA, destaquem que segueix en expansió, tot i que resulta estar en una situació lleugerament més baixa que l’última lectura i per sota del que s’esperava el consens, fet que aportava volatilitat als mercats de Wall Street, que es debatien entre el verd i el vermell a mesura que avançava la sessió. Pel que fa al tipus de canvi eurodòlar, destaquem l’apreciació de l’euro, que al tancament de la sessió europea flirtejava amb nivells d’1,10.

Categories: General Tags: