Home > General > Els PMI manufacturers s’afebleixen a Europa

Els PMI manufacturers s’afebleixen a Europa

02/10/2019

Un dels indicadors macroeconòmics més rellevants de les economies, que dona una visió general sobre l’activitat del sector manufacturer, ha resultat estar per sota de 50 en gairebé totes les economies més rellevants d’Europa, en l’última revisió que s’ha fet pública del mes de setembre. En el cas d’Espanya, Suïssa, Itàlia, Alemanya i el Regne Unit els indicadors han resultat estar per sota de 50, mostrant una contracció en el creixement de la indústria. L’únic país que ha resultat estar, de moment, en fase expansiva és França, que queda lleugerament per sobre del llindar. Aquestes notícies van propiciar una jornada tenyida de vermell als mercats de renda variable europea, que van corregir en la seva totalitat mostrant certs temors a una possible recessió. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street iniciaven la sessió amb lleugers avenços, però no tardaven a girar-se verticalment a la baixa en conèixer la caiguda de l’índex PMI del sector manufacturer de l’ISM, on s’esperava una lectura per sobre dels nivells de 50, i ha resultat estar bastant per sota, a nivells de 47,8. A més a més, aquesta davallada del PMI va afectar recíprocament els selectius europeus, que reco­llien la caiguda que es vivia als mercats americans tot agreujant la sessió viscuda.

Categories: General Tags: