Home > General > L’última setmana d’agost comença amb volatilitat

L’última setmana d’agost comença amb volatilitat

27/08/2019

Les borses mundials van obrir amb to mixt, que no va tardar a pintar-se de color verd als mercats, en una jornada en la qual les mirades estaven posades a la guerra comercial que mantenen la Xina i els Estats Units després d’un cap de setmana de batalla d’aranzels. El president Donald Trump va dir que les perspectives d’arribar a un acord amb el gegant asiàtic són millors ara que en qualsevol moment des que van començar les negociacions l’any passat. Respecte a la reunió del G7 que es va mantenir aquet cap de setmana, el president nord-americà també va dir que la Xina va trucar al seu responsable comercial per dir-li que tornessin a la taula de negociació. Una declaració ben rebuda pel mercat va ser la del president de la Reserva Federal dels Estats Units (FED) Jerome Powell, que va dir que la funció del seu organisme és mantenir una expansió econòmica, però sense revelar cap mesura. Els inversors i el mercat esperen que a la reunió que es durà a terme al setembre es puguin veure de nou baixades de tipus d’interès. Pel que fa al mercat de commodities, el barril de Brent cau un 0,12%, mentre que el WTI puja 0,52% i l’or puja tímidament un 0,31% al tancament de la sessió europea. Respecte al mercat de divises veiem com l’euro es deprecia contra el dòlar i arriba a un rang de 1,1116.

Categories: General Tags: