Home > General > La Xina dona impuls als mercats

La Xina dona impuls als mercats

28/08/2019

Les borses van obrir amb to mitjà a l’inici de la sessió del dimarts, però tot seguit el color verd s’instal·lava als mercats. La Xina ha donat un impuls al sector d’automoció, després de l’anunci de mesures d’estímul al consum, entre les quals la suspensió de les limitacions de compres de cotxes. Aquesta notícia ha estat rebuda al mercat amb optimisme, després de les males dades de creixement econòmic, que confirmaven el refredament del creixement del gegant asiàtic. Per una altra banda, la Xina també va enviar un missatge a Donald Trump, ja que el gegant minorista dels Estats Units Costco va obrir aquest dimarts la seva primera botiga a Xangai, malgrat que el president Trump va insistir a les empreses nord-americanes a abandonar el país asiàtic. Respecte al mercat europeu, els analistes preveuen que el pròxim 12 de setembre el Banc Central Europeu (BCE) baixi els tipus i una sèrie de mesures per lluitar contra l’estancament econòmic. Una de les accions que s’esperen és que el BCE acudeixi als mercats per comprar accions de companyies i així millorar l’ànim dels inversors i dels mercats, donada la inestabilitat geopolítica i la guerra comercial. Pel que fa al mercat de renda fixa, veiem com les rendibilitats del bo alemany a 10 anys i el Treasury han baixat provocant un augment del seu preu. En relació amb el mercat de divises, destaquem la depreciació de la moneda única europea davant el dòlar.

Categories: General Tags: