Home > General > Xina contraataca amb nous aranzels

Xina contraataca amb nous aranzels

24/08/2019

Tancament de setmana amb tendència baixista al mercat europeu desprès de l’anunci fet pel consell de l’estat xinès, que va dir aquest divendres que posarà aranzels addicionals del 10% sobre el béns importats dels Estats Units per valor de 75.000 milions de dòlars. Els aranzels inicials entraran en vigència l’1 de setembre i els segons el 15 de desembre. Així, el gegant asiàtic compleix les amenaces de represàlies de les que venia advertint els últims dies i deixar en evidència Larry Kudlow, assessor econòmic de la Casa Blanca, que deia que tot dos països havien mantingut una conversació  telefònica molt satisfactòria dimecres passat i que continuaran parlant.  D’altra banda, ahir, a les quatre de la tarda hora espanyola, Jerome Powell va donar una roda de premsa en què va dir que les inversions de les empreses s’han debilitat, però el sòlid creixement de l’ocupació i la pujada dels salaris han estat impulsant un consum robust i ha aportat un creixement sostingut. Powell s’enfronta a la pressió del president Trump perquè  baixi el tipus d’interès. Pocs minuts desprès de la compareixença del president de la FED, Trump escrivia un tuit en què es qüestionava qui era el seu principal enemic, Powell o el president de Xina. Respecte al mercat de les commodities al barril de Brent es deixà aproximadament un 0,451%, el WTI 1,518% i l’or puja 1,55% al tancament de la sessió europea. Pel que fa el mercat de divises, l’euro s’aprecia respecte al dolar recuperant 1,1128.

Categories: General Tags: