Home > General > Portaveus xinesos reobren les portes a les negociacions comercials

Portaveus xinesos reobren les portes a les negociacions comercials

05/06/2019

Hi ha hagut declaracions per part de portaveus xinesos de les negociacions comercials amb els Estats Units, citant que les diferències entre les dues potències econòmiques mundials poden millorar, inclús solucionar properament, i que el lloc on es podrien apropar les posicions podria ser la cimera del G-20 a Osaka, a final de juny. A més a més, hi ha les paraules d’un dels portaveus de la Reserva Federal americana sobre possibles rebai­xes de tipus d’interès en cas de seguir amb les tensions comercials i les preocupacions de creixement econòmic, i que actuarà com s’escaigui per tal de sostenir el creixement de l’economia. Aquestes notícies han estat rebudes positivament pels mercats de renda variable global. Els selectius europeus van tancar amb revaloracions generalitzades, després de viure un maig amb pèrdues acumulades de prop del 5%. El selectiu que més es va apreciar va ser el FTSE MIB italià, amb novetats positives respecte a la temàtica del dèficit sobre el PIB i les seves discrepàncies amb la Comissió Europea. L’EuroStoxx-50 va acabar a nivells de 3.333 punts, amb revaloracions de l’1,01%. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street iniciaven la jornada amb meridianes pujades impulsades per les notícies mencionades anteriorment, i a més a més per la compareixença que Donald Trump està duent a terme al Regne Unit.

Categories: General Tags: