Home > General > Europa inicia amb bon peu el mes de juny

Europa inicia amb bon peu el mes de juny

04/06/2019

L’inici de juny resultava amb tonalitat negativa pel que fa als selectius de renda variable europea, afectats per les creixents tensions comercials i el nou front obert per part del president dels Estats Units en contra del seu veí, Mèxic, amb l’aplicació d’aranzels a productes importants mexicans. Tot i les preocupacions dels inversors en renda variable global, que molts han aprofitat per modificar les seves carteres reduint risc i buscant valors refugi, a mesura que avançava la sessió els mercats del Vell Continent iniciaven la remuntada per començar el sisè mes de l’any en positiu. L’últim impuls no va ser fins a l’obertura de Wall Street, que va iniciar amb tonalitat verdosa i va contagiar els mercats europeus a tancar amb lleugeres pujades. En l’àmbit general, cal destacar que l’EuroStoxx-50, el selectiu de renda variable europea més representatiu, queda lleugerament per sota del 10% de revaloració des de principi d’any, només superat pels selectius domèstics suïssos, alemanys i francesos, amb rendiments del 13,92%, 11,69% i 10,80% acumulats, respectivament. Alhora, el selectiu més castigat en aquests 5 primers mesos ha estat l’IBEX-35, que s’ha quedat meridianament enrere, amb tan sols un 5,65% acumulat, mantenint els 9.000 punts. Els inversors estaran ben atents a la visita de Trump al Regne Unit i de les pressions que pugui exercir per tal de desencallar d’una vegada el Brexit.

Categories: General Tags: