Home > General > El Banc Central Europeu pren protagonisme

El Banc Central Europeu pren protagonisme

06/06/2019

Després de viure una jornada molt positiva amb nombroses revaloracions en els mercats de renda variable global i amb el tancament del dia anterior dels selectius de Wall Street per sobre de revaloracions del 2%, els mercats europeus van viure una sessió de consolidació, en què els inversors van romandre expectants a les declaracions del Banc Central Europeu, després de la compareixen­ça que va fer ahir Jerome Powell, president de la Fed als Estats Units. Els punts més importants que es revisaran en la compareixença del BCE seran novetats sobre l’activitat econòmica descomptant les afectacions de les tensions comercials entre les dues potències mundials, i la davallada de la inflació a l’eurozona. Mentrestant, a Itàlia es reprenien les hipotètiques propostes d’una nova moneda en paral·lel amb l’euro, per tal de facilitar-ne la sortida de la Unió Europea. Aquesta mesura populista està proposada per tal de reduir les possibilitats d’evitar càstigs per l’endeutament excessiu que té el país transalpí després d’haver fet uns pactes l’any anterior sobre els pressupostos de la Comissió Europea. El FTSE MIB italià va ser lleugerament castigat per aquesta volatilitat aportada al mercat. La resta de selectius europeus van tancar amb lleugeres pujades. Els selectius americans reprenien les cotitzacions amb la tendència positiva iniciada la jornada anterior amb les bones notícies del creixement del PMI no manufacturer.

Categories: General Tags: