Home > General > Donald Trump es reactiva i torna a assenyalar cap a Europa

Donald Trump es reactiva i torna a assenyalar cap a Europa

10/04/2019

Els selectius europeus perden força amb les notícies sobre les possibles aplicacions de nous aranzels als productes europeus per valor d’11.000 milions per part dels EUA, segons les paraules de Donald Trump. Les novetats que aportaven els portaveus del Fons Monetari Internacional es traduïen en més devaluacions per als mercats, que encaixaven negativament les retallades del creixement global que es preveuen des de l’FMI. Amb aquestes notícies, molts inversors en renda variable global han aprofitat per reduir posicions i consolidar beneficis després del ral·li que s’ha viscut des de principi d’any 2019, en espera de l’inici de les publicacions de resultats empresarials del segon trimestre. Pel que fa a les commodities, destaquem el bon moment que està vivint el barril de Brent, que està en nivells màxims que no s’assolien des del penúltim mes del 2018. Tenint en compte les divises, el tipus de canvi eurodòlar se situa a nivells d’1,1276. Els inversors seguiran de ben a prop les respostes per part dels portaveus alemanys i francesos per part de Theresa May a una pròrroga del Brexit. A la part europea, destaquem la reunió que  es durà a terme per part del BCE, en què es buscarà conèixer amb més detall la implementació del TLTRO, l’eina que utilitza el BCE per donar préstecs als bancs a llarg termini per tal d’impulsar l’economia.

Categories: General Tags: