Home > General > Els PMI europeus deceben els inversors

Els PMI europeus deceben els inversors

23/03/2019

Després de veure un inici fulgurant dels selectius europeus a principi d’any, es comencen a veure signes de pausa als mercats i de presa de beneficis, principalment a causa de les fluixes dades macroeconòmiques que s’han presentat. El PMI manufacturer alemany, el cor de la indústria europea, ha publicat una contracció bastant severa comparada amb el que s’esperaven els analistes, 44,7 punts versus 48, tot activant de nou les alertes sobre la desacceleració de l’economia. A més a més, destaquem que els rendiments del Bund alemany tornen a estar en negatiu, una xifra que no es veia des del 2016. Mentrestant, al Regne Unit, Theresa May aconsegueix una pròrroga, més curta del que s’esperava, per poder solucionar les desavinences entre els membres del Parlament britànic i poder assolir unes votacions positives respecte del Brexit.
A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street obrien amb caigudes significatives. Els inversors esperen amb les mans obertes catalitzadors positius que puguin reprendre el bon any iniciat fa menys de quatre mesos i un dels fets que poden influir positivament pot ser la reunió que duran a terme els representants dels EUA a la Xina a final de la setmana vinent, per tal d’acostar posicions sobre les negociacions comercials.

Categories: General Tags: