Home > General > Dia clau per al futur dels britànics

Dia clau per al futur dels britànics

16/01/2019

La derrota del partit de Theresa May està descomptada pel consens d’analistes que donen cobertura a la notícia del Brexit. Els especialistes en el tema ja van un pas per davant i se centren a saber quines poden ser les possibles reaccions en els mercats amb més exposició al país britànic i a les possibles fluctuacions de la seva divisa, la lliura. També serà important la compareixença que es durà a terme entre avui i demà, en què May haurà de donar explicacions sobre els resultats i refermar si vol seguir al capdavant del projecte o apareixen nous protagonistes en escena.
Els selectius europeus se sumaven a la incertesa que comportava la data assenyalada al calendari pels britànics i la volatilitat s’apoderava dels mercats, que veien com fluctuaven amb intensitat entre els rendiments positius i negatius. El canvi de tendència es va veure un cop els mercats de Wall Street van reconèixer  els estímuls que va introduir la Xina per tal de suavitzar els efectes nocius de les tensions aranzelàries vinculades entre les dues potències mundials.
Centrant-nos en el selectiu IBEX-35, cal destacar que segueix mantenint-se amb rendiments positius per sobre dels 3 punts bàsics, per sobre dels 8.800 punts, tan sols per sota del FTSE MIB italià. La companyia que més es va revalorar la jornada d’ahir va ser ENCE, l’empresa d’energia i cel·lulosa que veia com el seu valor augmentava per sobre del 6%, impulsada per l’increment de preu de la cel·lulosa a l’Àsia.

Categories: General Tags: