Home > General > Les votacions del Brexit ocupen les portades

Les votacions del Brexit ocupen les portades

15/01/2019

Theresa May torna a sortir a la palestra per tal de defensar el seu acord per sortir de la Unió Europea amb les millors condicions possibles per al Regne Unit, ja que demà es duran a terme les noves votacions, en què s’espera un possible rebuig de la majoria de parlamentaris nord-irlandesos per la por de quedar-se fora de la unió duanera amb Europa i trobar-se una frontera dura. Tal com auguren els analistes de la qüestió anglesa, el possible Brexit es durà a terme el 29 de març.
Canviant de zona geogràfica i focalitzant-nos en el mercat asiàtic, destaquem la publicació de les dades sobre les exportacions dutes a terme per la Xina durant el mes de desembre, que ha estat la més baixa en els últims dos anys. Destacar també que han disminuït el nombre d’importacions. Aquestes dades aviven el foc de la temuda desacceleració global que s’espera per als pròxims anys.
Pel que fa a la jornada borsària a Europa, destaquem una minoració sostinguda dels selectius més representatius. El FTSE-100 anglès ha estat el més perjudicat amb pèrdues inferiors al punt percentual, seguit per l’IBEX-35, que cau un 0,70% però manté un suport important en els 8.800 punts, acabant la jornada a 8.815. El sector del selectiu espanyol que més l’ha perjudicat ha estat el de la banca, destacant BBVA, que es deixava un 0,94%, i Santander cedia un 0,88%. El valor que més damnificat de la sessió era Amadeus, amb una caiguda de prop del 2,6%.

Categories: General Tags: