Home > General > Derrota històrica de Theresa May al Parlament britànic

Derrota històrica de Theresa May al Parlament britànic

17/01/2019

La diferència abismal, de 230 vots, que hi ha hagut al Parlament britànic ha deixat en evidència que els acords negociats entre May i la Unió Europea no han calat entre els habitants del Regne Unit, fet que propiciarà la moció de censura per part del líder opositor del Partit Laborista, Jeremy Corbyn. Els pròxims dies seran decisius per saber l’esdevenidor del Brexit, tant si Theresa May és capaç de sortir-se’n com si s’han de convocar eleccions per triar una nova persona que estigui al capdavant de les negociacions amb Europa. L’únic fet que ha quedat clar és que no serà una negociació ni fàcil ni ràpida.
La reacció dels selectius del Vell Continent va ser positiva, excepte el representat anglès, el FTSE-100, tal com deixaven entreveure les expectatives. Els increments europeus van ser generalitzats i es va veure el verd com a color predominant. L’IBEX-35, per la seva part, va atacar els 8.900 punts, nivell que es resistia des de principi de desembre del 2018.
A l’altra banda de l’Atlàntic s’inicia la temporada de presentació de resultats amb les bones notícies de les bones dades que han publicat dos dels bancs més importants del món, Goldman Sachs i Bank of America, amb números per sobre del que esperava el consens d’analistes.

Categories: General Tags: