Home > General > La divisa juga el seu paper als mercats

La divisa juga el seu paper als mercats

16/05/2018

Ni amb la dada de creixement del PIB alemany del primer trimestre del 2018, que publicava un creixement del 0,3% i es marcava la quinzena pujada trimestral consecutiva, els mercats europeus aconseguien obrir a l’alça. Per exemple, l’IBEX-35 obria la sessió retrocedint un 0,17% mantenint-se durant la sessió prop dels 10.200 punts. A més, un altre dels països core europeus, França, revisava positivament el creixement del seu PIB durant l’any anterior fins al 2,2%. De la mateixa manera, Wall Street obria sense força amb la publicació de les vendes minoristes dels EUA, registrant creixements del 0,3% a l’abril. Un altre dels catalitzadors que empenyien els Estats Units a la baixa era l’apreciació del bitllet verd. El canvi eurodòlar era d’1,1850. En aquest context, l’actiu refugi per excel·lència, l’or, queia per sota dels 1.300 dòlars, mentre que la cotització del Brent seguia marcant màxims de tres anys i mig.

Categories: General Tags: