Home > General > Itàlia i Trump, protagonistes de la darrera setmana

Itàlia i Trump, protagonistes de la darrera setmana

15/05/2018

A Itàlia, el Moviment 5 Estrelles i la Lliga Nord estan a prop d’arribar a un acord. El programa no pinta massa bé per a un país amb el 130% de deute sobre el PIB: una tarifa plana impositiva del 15%, renda garantida per als més desafavorits i una edat de jubilació més baixa. No podem descartar un referèndum sobre el futur d’Itàlia a l’Eurozona. A més, com ja és habitual, Trump segueix en el focus. La setmana passada, el president nord-americà anunciava que els EUA abandonaven el pacte nuclear firmat el 2015 per Iran, la UE, Xina i Rússia, i que tenia per objectiu impedir que Iran desenvolupés armes nuclears. En aquest context, els països exportadors de petrolis no es poden queixar: el cru porta un +23% des de mínims al febrer (malgrat la pujada del              dòlar).

Categories: General Tags: