Home > General > La zona euro entra en lleugera recessió tècnica

La zona euro entra en lleugera recessió tècnica

09/06/2023

Les borses van viure de nou una jornada sense gaires referències, tot i que les que es van conèixer van provocar moviments dels mercats. Les borses europees van tancar en to mixt. Així, l’Eurostoxx va tancar guanyant el 0,13%. Per contra, l’IBEX ahir reculava el positivisme vist el dia anterior i queia lleugerament prop del 0,23%.
De les dades macroeconòmiques d’ahir va destacar la xifra del PIB de l’eurozona, caient un 0,1% intertrimestral, fet que provoca que la zona entri en recessió tècnica.  Aquesta dada redueix la pressió sobre el Banc Central Europeu en la seva decisió de tipus, tot i que la mateixa institució ja s’ha pronunciat i ha indicat que hi haurà noves pujades de tipus en la seva propera reunió –els mercats esperen 25 punts bàsics addicionals–. Des dels Estats Units es van conèixer dades sobre la salut del mercat laboral, reflectint un petit debilitament, incrementant-se les peticions d’atur en 261.000 individus, reavivant l’esperança que la Reserva Federal aturi les pujades de tipus en la seva propera reunió.
En aquest context, s’han produït retallades de rendibilitat del deute governamental. La rendibilitat exigida al Treasury americà a 10 anys es va allunyar un altre cop del 3,8% i dels màxims de març, va cotitzar prop del 3,73%. A Europa també es va observar una relaxació. Així el Bund es va situar en un 2,4% i el bo espanyol a 10 anys fins al 3,40%.
També vàrem veure moviment en les divises. La publicació de les dades del mercat laboral americà va provocar una petita depreciació del dòlar contra l’euro, situant el canvi prop d’1,078.

Categories: General Tags: