Home > General > L’IBEX sobresurt entre les borses europees

L’IBEX sobresurt entre les borses europees

08/06/2023

Les borses van cotitzar amb dubtes ahir, a excepció de l’IBEX, recolzat per la bona acollida dels resultats d’Inditex, que van superar les previsions dels analistes. Als mercats va pesar la decepció matutina de les dades de la Xina, en què les exportacions van caure molt més del que esperava el mercat. Addicional a les dades publicades els dies anteriors, van provocar desanim, fet que redueix les expectatives d’una recuperació ràpida de l’economia xinesa. El mercat americà ahir va cotitzar sense gaires referències importants, manté la vista en la propera dada d’inflació, que es publicarà dimarts vinent, previ a la reunió de la Reserva Federal. Aquesta dada marcarà segurament la presa de decisió sobre els tipus d’interès que prendrà la Fed la setmana vinent.
En clau de bancs centrals, ahir li va tocar el torn al Banc del Canadà, que va tornar a pujar els tipus, en aquesta ocasió 25 punts bàsics, situant els tipus en un 4,75%. La decisió es pren després que la dada d’inflació del país tornés a pujar fins al 4,4%, fet que ha provocat que la institució realitzés aquest moviment. Aquesta decisió ve precedida de la del Banc Central d’Austràlia, que també va prosseguir amb les pujades. D’aquesta manera, la Reserva Federal la setmana vinent podria ser dels primers grans bancs centrals a aturar les pujades de tipus.
Pel que fa a dades macroeconòmiques ahir destacaríem als Estats Units la publicació del dèficit comercial, que augmenta al mes d’abril, pujant un 23% respecte al març. Des d’Europa es continuen veient signes de feblesa de l’economia Alemanya. Així, es va publicar la producció industrial del mes d’abril, que torna a debilitar-se i puja només un 0,3% intermensual, per sota de la previsió dels analistes, portant el conjunt de l’any a l’1,6%, molt per sota de les dades prèvies a la pandèmia que se situaven en un 5%. Destaca de la dada sobretot la caiguda de producció de vehicles, un dels pesos pesants de l’economia, i el sector d’enginyeria.

Categories: General Tags: