Home > General > Atents avui a la xifra de l’IPC de la zona euro

Atents avui a la xifra de l’IPC de la zona euro

17/05/2023

Ahir els mercats borsaris van cotitzar relativament plans, sense grans moviments, tancant així un dia de transició. Els mercats segueixen molt atents a les novetats sobre l’evolució de les negociacions sobre el sostre de deute dels Estats Units.
Avui els mercats europeus estaran atents a la dada d’inflació de la zona euro, els analistes esperen que la xifra pugi lleugerament respecte a la dada anterior i se situï en un 7%. Cal recordar que la dada americana va sorprendre la setmana anterior i va baixar més d’allò que esperava el mercat, rebaixant a nivells de fa dos anys. També es coneixeran dades d’inventaris de cru de l’Agència Internacional de l’Energia, que segurament influirà en l’evolució del Brent, que porta unes setmanes amb forta volatilitat i correccions.
Ahir es van conèixer dades del mercat immobiliari americà que van sorprendre, cal tenir en compte que és un dels sectors que més afectats s’han vist els darrers mesos degut a la pressió sobre el sector que representa la pujada de tipus que s’està vivint per part de la Reserva Federal. Així, la lectura de cinquanta del Housing Market Index va sorprendre molt positivament, fet que representa que els constructors consideren que les perspectives de la demanda per a ús familiar són positives. Per contra, les vendes minoristes americanes van decebre, tot i que la dada va repuntar un 0,4%. Amb la dada es va anunciar una rebaixa de la xifra del mes anterior. Tot i que van decebre, la lectura positiva és que el consum dels americans aguanta tot i les pujades de tipus i l’enduriment dels criteris per la concessió de préstecs després de les turbulències viscudes a la banca regional dels Estats Units.

Categories: General Tags: