Home > General > Tancant la setmana amb dubtes

Tancant la setmana amb dubtes

13/05/2023

Ahir els mercats europeus obrien amb els dubtes de dijous sobre la banca regional americana, després de l’anunci del banc californià PacWest de la contínua fuga de dipòsits, fet que va provocar que l’entitat s’enfonsés de nou, per la qual cosa es realimenta la idea de principi de maig que s’estava explorant la possibilitat que es vengui l’entitat.
Una de les incerteses que més estan preocupant els mercats aquests dies són els dubtes sobre el sostre de deute dels Estats Units. Dels últims capítols que s’han conegut sobre el tema hi ha que les negociacions segueixen en tensió entre el govern i els líders republicans, que segueixen en desacord sobre els plans de despeses federals. Els legislador van retardar dijous una de les grans cites, entre el president, Joe Biden, el representant de la cambra i varis líders republicans, que inicialment estava programada per ahir. Resta pendent per a quan s’emplaçarà aquesta reunió, fet que inquieta encara més els inversors.
Pel que fa a dades macroeconòmiques, es va conèixer el PIB del Regne Unit, que evita per la mínima situar-se en terreny contractiu. Així, l’economia britànica va publicar un creixement del 0,1% el primer trimestre de l’any.
El sector del luxe va tornar a destacar amb l’anunci de resultats del grup suís Richemont, propietari de marques com Cartier i Mont Blanc, superant les expectatives gràcies a la demanda de bosses de mà i joies a la Xina. Les accions de la companyia van obrir amb fortes pujades i va beneficiar companyies com LVMH, Kering o Hermes.
Pel que fa al mercat de divises, el dòlar l’obria amb la major pujada setmanal des del febrer, trencant en l’intradia el canvi d’1,09 euros per dòlar, partint d’1,10 de l’inici de la setmana.

Categories: General Tags: