Home > General > Dades macroeconòmiques més febles a l’eurozona

Dades macroeconòmiques més febles a l’eurozona

08/12/2022

Ahir obríem de nou els mercats amb notícies de l’Àsia. A la Xina hi torna a haver notícies positives de relaxació de la política de covid zero, ja que permeten que persones en quarantena la passin a la seva llar en lloc de campaments centralitzats i s’eliminen els requisits de prova per entrar en la majoria dels llocs públics, excepte a les residències d’ancians, escoles i clíniques de salut. Tampoc caldrà presentar proves de virus negatives o codis de salut per poder viatjar entre diferents parts del país. A més, les autoritats xineses van dir que tret que una àrea sigui designada com d’alt rics, el treball i la producció local no s’hauran d’aturar, això es clau. Aquests nous passos suposen un canvi brusc en l’estratègia nacional per sufocar el descontentament públic i reactivar l’economia novament.
Ahir, pel que fa a les dades macroeconòmiques, vàrem conèixer el PIB de l’eurozona, que va augmentar un 0,3% en el tercer trimestre en comparació amb l’anterior. És una dècima superior a les estimacions, però segueix mostrant una clara desacceleració. La taxa interanual contra la del tercer trimestre del 2021 ha crescut un 2,3%. Per països destaca l’acceleració d’Irlanda, que s’ha incrementat en comparació un 2,3%. Xipre, Malta i Romania van pujar l’1,3%. Per contra, els majors descensos han estat a Estònia  (-1,8%), Letònia (-1,7%) i Eslovènia (-1,4%).
També hem conegut dades sobre producció industrial a Europa amb les xifres d’Alemanya, que va caure un 0,1% a l’octubre. La xifra contrasta amb un repunt mensual de l’1,1% al setembre. Aquesta xifra de producció industrial contrasta amb les bones notícies que havíem rebut anteriorment a l’índex IFO o la publicació dels darrers PMI.

Categories: General Tags: